nieuws

17 sep 2016, 11:11

Holi Fusion Festival gaat definitief niet door

Holi Fusion Festival gaat definitief niet door

Het Holi Fusion Festival, dat zaterdag zou plaatsvinden in Groningen, krijgt definitief geen vergunning en gaat dus niet door. Dat heeft de rechter vrijdag aan het einde van de middag bepaald tijdens een kort geding dat door de organisatie van het festival, waarbij met gekleurd poeder wordt gegooid, was aangespannen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie besloot een kort geding aan te spannen toen de gemeente Groningen deze week bekendmaakte uit veiligheidsoverwegingen geen vergunning voor het festival te verlenen.

Als reden voor de weigering gaf de gemeente aan dat zij, samen met de geraadpleegde hulpdiensten, onvoldoende vertrouwen heeft in de organisatie en de voorbereidingen voor het evenement.

Vrijdag zei organisatiebureau Exponoord nog dat de vergunningsweigering volledig uit de lucht kwam vallen. Dit wordt tegengesproken door de gemeente. "Gemeente en de hulpdiensten zijn tot en met afgelopen woensdag in gesprek geweest met de organisator vanuit de insteek om het feest door te laten gaan", zo verklaart de gemeente. “Daarbij is veelvuldig geprobeerd om de organisator aan te spreken op de gebreken in de voorbereidingen. Het besluit om geen vergunning te verlenen kende dus een lange aanloop”, aldus een schriftelijke verklaring.

De gemeente en de hulpdiensten constateerden meerdere knelpunten. “Het ging daarbij bijvoorbeeld over het draaiboek voor het evenement, de voorbereiding met de beveiligingsorganisatie en het verkeersplan.” Omdat de gemeente en de hulpdiensten vonden dat de veiligheid van de bezoekers hierdoor niet voldoende gewaarborgd werd, is uiteindelijk besloten geen vergunning te verlenen.

De organisatie van het festival biedt in een verklaring op Facebook zijn excuses aan aan mensen die een kaartje hebben gekocht voor het festival. "We proberen nog steeds te begrijpen wat er exact is gebeurd en we zullen hier spoedig via email en Facebook op terugkomen", aldus de organisatie.

"Iedereen die een ticket heeft gekocht, krijgt natuurlijk hun geld terug", zo wordt gemeld. "Mensen die hun ticket online hebben gekocht krijgen een mail met meer informatie."