nieuws

27 sep 2017, 09:09

Discussie in Raad Groningen over tempo herinrichting binnenstad

Discussie in Raad Groningen over tempo herinrichting binnenstad

Plannen van B en W voor een opknapbeurt van de binnenstad – waarmee 42 miljoen euro is gemoeid – zijn in de ogen van een deel van de Groningse gemeenteraad te ambitieus. Volgens CDA, SP, Stadspartij en ChristenUnie lijken B en W een ‘blanco cheque’ af te willen geven, en is het college volgens hen wat al te voortvarend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat laten deze vier partijen in de gemeenteraad van Groningen weten naar aanleiding van het verzoek van burgemeester en wethouders om vandaag akkoord te gaan met hun voorstel voor de financiering van in totaal 55 projecten die horen bij de binnenstadsvisie.

 

De partijen komen daarom met een motie om de besluitvorming daarover stap voor stap te nemen. Ze willen een begroting van het college waarin de kosten van elk project worden genoemd. Daarnaast willen ze van elk project weten waarom ze uitgevoerd moeten worden.

 

Het gaat om 55 aanvullende projecten die lopen tot 2030. Het college heeft nu 22,5 miljoen beschikbaar en verwacht dat de totale kosten voor de binnenstad hiermee in totaal op 64,5 miljoen komt.

 

SP, Christen Unie, CDA en Stadspartij zijn bang straks voor voldongen feiten te worden geplaatst, bijvoorbeeld doordat gerealiseerde projecten dwingen tot vervolgprojecten. Stap voor stap moet de gemeenteraad op de rem kunnen trappen, temeer daar de hele herinrichting van de binnenstad tot 2030 loopt, zo stellen zij in een verklaring.