nieuws

18 jul 2015, 10:10

De nieuwste inwoners van Groningen zijn…ottertjes!

De nieuwste inwoners van Groningen zijn ottertjes. Het gaat om jonge otters die zijn geboren in het aan de stad grenzende natuurgebied De Onlanden. Ze zijn vastgelegd op Video die te zien is op de GIC.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden, tussen Groningen en Drenthe en vlakbij de stad Groningen, zijn otters geboren. Dat meldt de organisatie Natuur In de Onlanden op haar website en via Twitter  https://twitter.com/natuuronlanden. Daar is ook een video te zien van de Gronings-Drents otters.

 

De Onlanden werd ingericht als waterbergingsgebied na de wateroverlast in 1998. In korte tijd ontstond er een moerasgebied, en dat lijkt een aantrekkelijk leefgebied voor otters

 

Er waren al een tijdje signalen dat er mogelijk jonge Otters in De Onlanden aanwezig waren. Een aantal mensen had twee grote zoogdieren in het water van het Matslootgebied gezien. Hiervan waren ook een paar onduidelijke foto's gemaakt.

 

Nu zijn de jonge Otters voor het eerst met zekerheid vast gelegd door een wildcamera in het gebied. ‘Hopelijk zullen ze nog vaak te zien zijn en is dit het begin van een bloeiende Otter populatie in De Onlanden’, zo laat de organisatie weten.