nieuws

03 mrt 2017, 09:09

De Jeugd van Tegenwoordig helikopteract op Bevrijdingsfestival

De Jeugd van Tegenwoordig helikopteract op Bevrijdingsfestival

De Jeugd van Tegenwoordig is dit jaar de 'ambassadeur van de vrijheid' op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen. Het hiphopcollectief komt op 5 mei met een helikopter naar Groningen om op de main stage het festival te openen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron geven met hun optreden het startsein van hetfestival. Rapper en zanger Vjèze Fur noemt vrijheid een "moeilijk en groot thema". "Daarom vind ik het heel belangrijk dat we ambassadeurs zijn. Om er - ook al is het maar een klein beetje - invulling aan te geven."

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met Watskeburt?!. Vijf platen verder is de groep niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Momenteel staan de mannen in het theater met Watskeburt?! – de musical, een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen.

Op het Bevrijdingsfestival treden in totaal vijftig acts op, verspreid over zes verschillende podia. Behalve De Jeugd van Tegenwoordig betreden ook dat Tom Odell, Chef'Special, Kraantje Pappie, Lil' Kleine en Donnie het podium.