nieuws

08 apr 2016, 12:12

'David Bowie is' trekt meer dan 200.000 bezoekers

'David Bowie is' trekt meer dan 200.000 bezoekers

In totaal 200.700 mensen hebben tot nu toe de expositie David Bowie is in het Groninger Museum bezocht. Alleen in Londen trok de tentoonstelling over de onlangs overleden wereldster meer bezoekers. In de wereldsteden Berlijn, Parijs, Melbourne, Toronto, São Paulo en Chicago werd een dergelijk bezoekersaantal niet gehaald.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanuit de hele wereld kwamen kunstliefhebbers en fans van de in januari overleden artiest naar het museum. Tien procent van de bezoekers kwam uit het buitenland, waarvan de helft uit Duitsland, zo meldt het museum.

Voor ruim 4 van de 10 bezoekers aan de tentoonstelling was dit het eerste bezoek aan het Groninger Museum en voor 1 op de 5 bezoekers was de expositie aanleiding voor een eerste bezoek aan de stad Groningen.

“Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland hebben kunnen halen, en zo de ervaring konden delen met onze bezoekers”, aldus museumdirecteur Andres Blühm in een reactie. “De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek.”

David Bowie is opende in december vorig jaar en is komend weekeinde voor het laatst te zien in het Groninger Museum.