nieuws

01 okt 2015, 16:04

CVW voert versnelde inspecties uit na beving

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) voert komende 24 uur zeker zeven versnelde inspecties uit bij woningen die beschadigd zijn geraakt door de beving van woensdagavond bij Hellum. Onafhankelijke inspecteurs gaan kijken of er acuut gevaar dreigt, aldus het CVW donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het CVW waren meerdere telefoontjes binnen gekomen van mensen die zich door de beving en de schade die daardoor is ontstaan, niet meer veilig voelen in hun eigen huis. De inspecteurs gaan kijken of die angst reëel is en of er noodmaatregelen moeten worden getroffen. Volgens een woordvoerster van het CVW gaat het onder andere om woningen waarvan de schoorsteen volgens de bewoners naar beneden dreigt te komen en constructievraagstukken.

 

Sinds woensdagavond zijn er bij het centrum 350 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun woning. Het gaat in de meeste gevallen om scheuren in muren of in pleisterwerk. De verwachting is dat het aantal meldingen de komende dagen nog verder oploopt. Van de 347 meldingen komen 63 uit de gemeente Slochteren, waarin het epicentrum van de beving lag.

 

Hellum, in de gemeente Slochteren, werd woensdagavond getroffen door een beving met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Het was de zwaarste beving in Groningen van dit jaar.