nieuws

27 jan 2017, 10:10

Commissaris der Koning Paas schakelt politie in om ‘intimidatie’ van gedeputeerde door boze Harenaar

Commissaris der Koning Paas schakelt politie in om ‘intimidatie’ van gedeputeerde door boze Harenaar

Commissaris der Koning René Paas heeft de politie ingeschakeld na ‘intimidatie’ van gedeputeerde Patrick Brouns door een boze inwoner van Haren (72). Deze zou hebben laten weten er niet rouwig om te zijn wanneer iemand zich aan de gedeputeerde zou vergrijpen. En ook zou de man hebben laten weten moeite te hebben om te stoppen wanneer hij Patrick Brouns op het zebrapad tegen zou komen. Dat meldt vrijdag het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Dagblad van het Noorden heeft de mogelijke bedreiging te maken met de plannen voor de herindeling. Een meerderheid in de gemeenteraad van Haren is tegen samenvoeging met Groningen, maar in de provinciale politiek vindt een meerderheid het juist wel een goede zaak wanneer Haren bij Groningen komt.

 

De gemoederen in Haren lopen daardoor hoog op. Volgens het Dagblad van het Noorden wordt gedeputeerde Brouns - die zelf woonachtig is in Haren - zo onheus bejegend dat hij beveiliging nodig heeft.

 

De bejaarde inwoner van Haren zou vorige week een telefoongesprek hebben gevoerd met Commissaris René Paas. In dat gesprek noemde de man gedeputeerde Brouns een ‘autistische bloedhond’. De man riep Commissaris Paas op om Brouns tot de orde te roepen. Tijdens dat gesprek zou hij de commissaris hebben laten weten dat hij er niet rouwig om zou zijn wanneer iemand zich aan de gedeputeerde vergrijpt.

 

Volgens het artikel zijn er inmiddels twee agenten bij de man op bezoek geweest. De Harenaar liet de agenten toen weten geen woord terug te nemen van wat hij de commissaris had gezegd, maar wat het omverrrijden betreft stelde hij dat hij alleen op de fiets rijdt. De man liet weten grote moeite te hebben met een fusie tussen Haren en Groningen. ‘Die rode kneuzenkwekerij, daar wil je toch echt niet bij horen’, aldus de man in het artikel.

 

De kwestie van een mogelijke fusie tussen Haren en Groningen zal volgende weke woensdag worden besproken door Provinciale Staten van Groningen. Dan ook zal er worden gestemd over het herindelingsadvies van de provincie aan de Tweede Kamer.