nieuws

03 jul 2016, 12:12

CDA Haren beschuldigt gemeente en provincie van machtspolitiek

Het CDA in Haren beschuldigt de gemeente en provincie Groningen van machtspolitiek. Het CDA reageert daarmee op het besluit van de provincie om Haren te laten fuseren met Ten Boer en Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een artikel op de site van het CDA geven de christendemocraten ook af op CDA-gedeputeerde Patrick Brouns. “Wij schamen ons diep voor onze partijgenoot de gedeputeerde, Patrick Brouns, die lokale politiek ondergeschikt maakt aan het machtsdenken op hogere niveaus en blijkbaar zijn plekje heeft ingekocht.”

De provincie besloot eerder deze week dat de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer per 1 januari 2019 samen een nieuwe gemeente gaan vormen. Haren is tegen een fusie en het CDA kan zich dan ook niet vinden in het besluit. “Alle argumenten worden uit de kast gehaald: bestuurskracht, (financiële) robuustheid en zelfs burgerparticipatie”, schrijft de partij op haar website.

Het CDA roept op om het ‘machtspolitieke denken’ te stoppen de lokale coalitiepartijen D66, GVH en CDA, die kleinschaligheid en dus het behoud van Haren als zelfstandige bestuurseenheid willen behouden, te steunen.