nieuws

03 dec 2015, 11:11

Catawiki uitgeroepen tot snelst groeiende techbedrijf van Europa, Afrika en het Midden-Oosten

Catawiki uitgeroepen tot snelst groeiende techbedrijf van Europa, Afrika en het Midden-Oosten

Het online-veilinghuis Catawiki uit Assen , opgericht door de Groningse ondernemer en CEO René Schoenmakers, is het snelst groeiende technologiebedrijf van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat blijkt uit de ranglijst van de EMEA-editie van de Deloitte Global’s Technology Fast 500. Het bedrijf, waarin de NOM participeert, staat met een omzetgroei van liefst 45.080 procent over de afgelopen vier jaar met afstand bovenaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Catawiki gaat ruim aan kop in de ranglijst. De groei van het bedrijf is liefst anderhalf keer zo groot als van de nummer twee, het Zweedse iZettle AB en is net zo groot als de omzetgroei van de nummers drie (Zerto uit Israel) en vier (het Britse WorldDremit, Ltd.) samen.

 

Het in 2008 opgerichte Catawiki is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste online veilingsites voor verzamelaars ter wereld. Van klassieke auto’s tot stripboeken en van postzegels en munten tot kunstobjecten, het wordt allemaal verhandeld tijdens de vele gespecialiseerde online veilingen die het bedrijf wekelijks organiseert. In totaal bezoeken maandelijks 12 miljoen mensen van over de hele wereld de site om verzamelobjecten te kopen of verkopen.

 

‘We zijn een dynamisch en open organisatie met een echte hands-on- en startupmentaliteit’, aldus oprichter en CEO René Schoenmakers. ‘De hypergroei van de afgelopen jaren hebben we te danken aan onze 300 getalenteerde medewerkers. Ieder van hen heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en weet precies hoe die te gebruiken in teamverband. Het aannemen van de juiste mensen zorgt ervoor dat je het verschil kunt maken.’

 

Wat Schoenmakers betreft is de groei nog niet voorbij, in ieder geval wat betreft het personeelsbestand. ‘In de komende maanden gaan we op zoek naar honderd goede software developers. We willen onze website en apps continu blijven verbeteren om onze gebruikers de beste user experience te geven.’