nieuws

19 feb 2016, 10:10

Zeker 1500 handtekeningen voor behoud van bussen op Grote Markt

Zeker 1500 handtekeningen voor behoud van bussen op Grote Markt

De petitie van de SP om bussen op de Grote Markt te houden is 1500 keer ondertekend. Buschauffeurs van Qbuzz zien niets in de plannen van het stadsbestuur om bussen te weren van de Grote Markt. Namens de chauffeurs heeft de voorzitter van de ondernemingsraad van QBuzz, Willem van der Werf, de petitie ondertekend om de haltes op de Grote Markt en het A-Kerkhof te behouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van der Werf was daarmee de 1500e Groninger die zijn handtekening onder de petitie zette. De SP-afdeling Groningen verwacht dat komende zaterdag de 2000e handtekening wordt gezet.

Het stadsbestuur, onder leiding van D66, VVD, PvdA en GroenLinks, wil alle bussen van de Grote Markt en de bij de A-kerk schrappen. Volgens de SP zorgen deze plannen ervoor dat het stadshart voor vele Stadjers onbereikbaar wordt. "Stadjers begrijpen niet waarom alle bussen uit de binnenstad moeten verdwijnen. Zij hechten veel waarde aan de directe busverbinding met het hart van de binnenstad", aldus SP-raadslid Wim Koks.

Koks: "Na het OV-consumentenplatform Groningen, de ondernemingsraad van Qbuzz en vele verontwaardigde Stadjers moet het stadsbestuur ook inzien dat het stadshart een directe busverbinding moet houden." Komende woensdag neemt de gemeenteraad een besluit over de bereikbaarheid van de binnenstad.