nieuws

25 aug 2015, 12:12

Burgers denken volop mee in Jumbo-zaak

Burgers denken volop mee in Jumbo-zaak

De politie in Groningen heeft tot nu toe 465 tips, scenario’s en vragen binnengekregen over de Jumbo-zaak. Tot een aanhouding heeft dat nog niet geleid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het dossier over de zaak bijna 100.000 keer bezocht. “Dat we als politie niet alleen staan in de speurtocht naar de dader motiveert enorm”, zegt Rob Vos, leider van het onderzoek. “De informatie van het publiek is absoluut een aanvulling. We combineren nieuwe informatie met informatie die we al hadden en dat helpt ons zeker verder.”

 

De binnengekomen tips worden volgens hem vergeleken met dat wat de politie al wist. De politie gaat als eerste aan de slag met de tips en meldingen die het meest belangrijk of kansrijk lijken. “Dat kan elke keer weer een nieuw puzzelstukje opleveren en uiteindelijk gaan we voor een complete puzzel”, aldus Vos.

 

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt volgende week dinsdag aandacht aan de zaak. In de uitzending wordt alles rondom het onderzoek nog eens op een rijtje gezet. Voor die uitzending worden komende woensdag opnames gemaakt bij de Jumbo-filialen aan de Wilhelminakade, het Overwinningsplein en de Boumaboulevard in Groningen en bij het Jumbo-filiaal aan de Veemarkt in Zwolle.