nieuws

03 okt 2017, 15:03

Burgemeester sluit pand na prostitutie minderjarige

Burgemeester sluit pand na prostitutie minderjarige

Burgemeester Peter den Oudsten gaat een pand in de Spicastraat sluiten, omdat daar gedwongen prostitutie door een minderjarige is geconstateerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente meldt dinsdag dat het pand twaalf maanden dicht moet.

Eerder al besloot Den Oudsten dat een deel van de woning dicht moest nadat daar handel in harddrugs was gevoerd. De burgemeester vindt beide gevallen een ernstige verstoring van de openbare orde en ziet de strafbare feiten als een bedreiging voor de veiligheid en gezondheid van omwonenden.

Dwang, uitbuiting en mensenhandel
“Illegale prostitutie gaat vaak gepaard met dwang, uitbuiting, mensenhandel en allerlei andere vormen van criminaliteit”, zegt de burgemeester. “Ik vind dit volstrekt onacceptabel en er is mij alles aan gelegen dit te beëindigen.”

Verzwarend
“Er is bovendien sprake van illegale prostitutie door een minderjarige vrouw en dat is een extra verzwarende omstandigheid”, aldus Den Oudsten, die nu ook malafide kamerverhuur in de stad wil aanpakken.

De bewoners kunnen binnen drie dagen nog een zienswijze indienen op de voorgenomen sluiting. Daarna neemt de burgemeester een definitief besluit.