nieuws

08 jun 2016, 09:09

Burgemeester Kor Dijkstra overleden na kort ziekbed

Burgemeester Kor Dijkstra overleden na kort ziekbed

Burgemeester Kor Dijkstra (CDA) van de gemeente Grootegast is dinsdagavond na een kort ziekbed overleden. Hij lag vrijdag in het Martini Ziekenhuis met een longontsteking. Dijkstra werd sinds zaterdag in coma gehouden. De langst zittende burgemeester van Nederland is 62 jaar geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dijkstra begon in 1985 als burgemeester in de toenmalige gemeente Oldehove. In 1990 werd hij burgemeester van Grootegast na een herindeling. Dat ambt bekleedde hij tot nu toe. Met 26 jaar was hij de langstzittende burgemeester in ons land. Dijkstra zou per 1 januari 2019 met pensioen gaan als Grootegast werd opgenomen in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Dijkstra stond bekend als een benaderbare burgemeester voor de inwoners van zijn gemeente en de ambtenaren op het gemeentehuis. Daar werd dan ook geschokt gereageerd. “Zijn plotselinge overlijden raakt ons diep en treft onze gemeente in het hart”, zegt loco-burgemeester Sjabbo Smedes. “Maar we willen ook laten blijken wat Kor Dijkstra voor ons betekent. Wij leven ontzettend mee met zijn familie. Zij kunnen rekenen op onze steun. We gaan alles in het werk stellen om de komende dagen op een waardige manier afscheid kunnen nemen.”