nieuws

15 okt 2017, 09:09

Burgemeester Haren aangeslagen na dood vrouw en kind

Burgemeester Haren aangeslagen na dood vrouw en kind

De burgemeester van Haren, Pieter van Veen, is aangeslagen nadat gistermorgen een overleden vrouw en een overleden kind werden aangetroffen in een woning aan het Jufferpad in Haren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit een verklaring van de gemeente Haren gepost op Facebook.

 

De overleden vrouw en een overleden kind werden gistermorgen aangetroffen in de woning aan het Jufferpad in Haren. In die woning was ook een man aanwezig. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en het kind. Een tweede kind dat in de woning was, bleef ongedeerd en is opgevangen.

 

De politie is in opdracht van het Openbaar Ministerie direct met een onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op het vaststellen van de identiteit van de betrokkenen, het vaststellen van de doodsoorzaak en het verzamelen van informatie over wat er precies is gebeurd, zo meldt de Groningse politie.

 

Een buurman verklaart vanmorgen tegenover RTV Noord dat er vaker overlast was bij het gezin. 'Mijn bovenbuurman heeft een aantal keren de politie gebeld om aan te geven dat die man haar mishandelde.' Het zou gaan om een gezin afkomstig uit Oost-Afrika waarvan de man niet permanent bij de vrouw en de kinderen woonde.

 

Nabestaanden en buurtbewoners 


Burgemeester Pieter van Veen: ”Ik ben aangeslagen door het drama. Onze eerste zorg gaat uit naar de nabestaanden en de buurtbewoners die net als wij geschokt hebben gereageerd. Daarnaast inventariseren we samen met verschillende partners onder welke omstandigheden dit incident heeft plaatsgevonden. Op het moment dat er meer informatie is, wordt dit bekendgemaakt”, aldus  de post op Facebook.

 

De politie vraagt inwoners van Haren die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844. Mensen die ondersteuning wensen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp via: 0900 – 0101.