nieuws

16 jun 2016, 11:11

Burgemeester Den Oudsten: ‘Veel kinderen in Groningen zonder ontbijt naar school’

Burgemeester Den Oudsten: ‘Veel kinderen in Groningen zonder ontbijt naar school’

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen maakt zich grote zorgen om ‘de arme kant van Groningen’. Er zijn veel kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, zoveel dat hij daar van geschrokken is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat betoogde burgemeester Den Oudsten woensdagavond tijdens een bijeenkomst met ondernemers in De Coendersborg. Hij ging tijdens de bijeenkomst van ondernemersvereniging VBGW in op de vraag hoe hij aan kijkt tegen de economie van Groningen. (Foto: archief).

Volgens de burgemeester gaat het enerzijds behoorlijk goed met de economie van Groningen, en is er terecht veel aandacht voorbij voorbeeld de succesvolle start ups. “Groningen is een fantastische gemeente die het nog veer kan brengen. Maar er is wel een keerzijde. Groningen heeft ook een grote problematiek’.

‘Ik zie een enorme tweedeling. Er is veel armoede en er is veel armoede. Die problematiek dreigt ons over de schoenen te lopen’, constateerde de burgemeester.

Volgens de burgemeester moet Groningen echt inzetten om de arme kant van Groningen aan te pakken, maar hij zei zich te realiseren dat het niet eenvoudig is om dat probleem aan te pakken. ‘Op scholen is wel eens gevraagd aan leerlingen wie er zonder ontbijt naar school is gegaan. Dan blijken er veel te zijn die de vingers opsteken. Je schrikt van de antwoorden van die kinderen: het zijn  er veel meer dan ik ooit dacht’, aldus de burgemeester.

Volgens hem moet Groningen niet alleen inzetten op het versterken van de economie, maar waar mogelijk ook aan het armoedeprobleem. ‘Hoe meer wij de tweedeling op zijn  beloop laten, hoe duurder het op termijn wordt om het dan alsnog op te lossen’.