nieuws

18 sep 2016, 10:10

Brand Sportpark Het Noorden Groningen dupeert vooral VVG, Potetos en VVK - 'dit is een ramp voor onze clubs'

Brand Sportpark Het Noorden Groningen dupeert vooral VVG, Potetos en VVK - 'dit is een ramp voor onze clubs'

De brand van gistermorgen op Sportpark Het Noorden in Groningen heeft grote gevolgen voor de gebruikende clubs VVK, Potetos, Kids United en VVG. (foto: Twitter, Hans Grapperhaus).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand ontstond rond half zeven gistermorgen. De brandweer rukte uit met groot materieel, maar kon niet voorkomen dat een groot deel van het complex in vlammen opging.Het sportcomplex wordt gebruikt door de voetbalclubs Potetos, VV Groningen (VVG) , VVK en de vereniging voor kinderen met een beperking Kids United. De schade voor de clubs is groot.

 

Volgens een van onze lezers, Gerben Feikens, zijn zowel Potetos als VVG hun kantine en materialen volledig kwijt. Kids United maakte gebruik van de faciliteiten van Potetos.

 

'Dit is een ramp'

 

“Het is echt een ramp. De kantine, de kleedkamers en al onze spullen, er is niets meer van over”, laat de voorzitter van VVG, Robert Bollegraaf, weten aan OOGTV.

 

Het enige dat ze hebben kunnen redden zijn ‘een paar bekers, de spelerspassen zodat we de komende weken wel kunnen voetballen en wat foto’s van kampioenschappen’.

 

De club voor gehandicapte kinderen Kids United is ballen en sportkleding  kwijtgeraakt. Voor Kids United lijkt de schade de wat meer te vallen. Bovendien is The Knickebockers een actie begonnen voor Kids United door de bierprijs wat te verhogen.

 

De schade voor de drie bekende Groningse clubs Potetos, VVK en VVG is dus echter veel groter.