nieuws

13 mrt 2018, 10:10

Bouw duurzame seniorenappartementen Lewenborg gestart

Bouw duurzame seniorenappartementen Lewenborg gestart

Lefier is maandag officieel gestart met de bouw van 32 appartementen voor 55+-ers in Lewenborg. Het worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De woningen krijgen zonnepanelen op het dak, een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming en het gebouw wordt goed geïsoleerd. Daarmee zijn de woningen volgens Lefier nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt.

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, aardbevingsbestendige driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de garage bij de sporthal.

Planning

Maandag 12 maart gaf Roeland van der Schaaf, wethouder gemeente Groningen, het officiële startsein voor de bouw door een bouwbord te onthullen. Bouwbedrijf Salverda gaat de appartementen bouwen. De bouw wordt naar verwachting begin 2019 afgerond.

Volgens Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier, moeten de nieuwe appartementen de doorstroming vanuit eengezinswoningen op gang brengen.