nieuws

13 sep 2016, 09:09

Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

Koffiebar Black&Bloom in de Oude Kijk in Het Jatstraat zet de allerbeste koffie van Nederland. De koffiebar staat met stip op 1 in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland. ‘Als koffie een wetenschap zou zijn, was Gerben Engelkes hoogleraar,’ zei de jury.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nergens trof de jury zó veel theoretische kennis over het product koffie, de bereiding en de machines als bij Black&Bloom. ‘Die diepgaande theorie weet eigenaar Gerben Engelkes te combineren met fantastische zwarte koffies en eigenzinnig Gronings gastheerschap. Hij overstelpt gasten met technische termen en feitjes, zet intussen stoïcijns de meest fantastische koffies die hij vervolgens met zijn typische Gerben grijns presenteert’, aldus de jury, die steil achterover slaat van de smaakexplosie in Engelkes’ filterkoffie. ‘Als koffie een wetenschap zou zijn, was Gerben Engelkes hoogleraar.’

Het is de vijfde keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maandagavond 12 september bekendgemaakt in Studio 21 in Hilversum.