nieuws

16 mrt 2016, 13:01

Fontein, groen en schaatsbaan op Nieuwe Markt

Fontein, groen en schaatsbaan op Nieuwe Markt

’s Zomers een fontein en in de winter een schaatsbaan. De Nieuwe Markt, het nieuwe plein achter het Groninger Forum, krijgt elk seizoen een andere invulling.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het nieuwe plein komt te liggen tussen de Schoolstraat en de achterkant van de nieuwe oostwand van de Grote Markt. De Nieuwe Markt wordt net zo groot als het Waagplein. Volgens het college van B en W is het de bedoeling dat er veel seizoensgebonden evenementen en activiteiten op het plein gaan plaatsvinden. Als voorbeeld worden onder andere een ijsbaan in de winter, een mobiele fontein in de zomer, kunstmanifestaties en een boekenmarkt genoemd.

Aan de noordzijde van het plein, bij ’t Feithuis, komen bomen en struiken. Ook zijn er plannen voor een ‘watertafel’ bij de entree van de fietsenkelder of een waterstroom langs de looplijn richting de ingang van het Groninger Forum. Het hoogteverschil tussen Grote Markt en Schoolstraat wordt benadrukt met traptreden. Om op te zitten en om op te spelen.

Vanaf donderdag 24 maart ligt het ontwerp vier weken ter inzage. De impressies voor de Nieuwe markt zijn gedurende deze periode te zien in het Informatiecentrum op de Grote Markt. Het Stadsgesprek wordt ook in deze periode georganiseerd.