nieuws

18 aug 2016, 15:03

Binnen een uurtje langs alle highlights van de stad Groningen

Binnen een uurtje langs alle highlights van de stad Groningen

Met de Summer Holiday Bus kun je binnen een uurtje alle highlights van Groningen zien. De zeer comfortabele ‘Er gaat niets boven Groningen’-bus rijdt in de zomerperiode viermaal daags door de meest mooie stukjes van de stad. Een enthousiaste gids vertelt over de architectuur, de standbeelden, de hofjes, parken en tuinen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor toeristen is de Summer Holiday Bus dé perfecte manier om snel een mooie impressie te krijgen van de stad. En voor de Stadjers zelf is het een mooie mogelijkheid om Groningen eens van een andere kant te zien. Of mee te genieten van de verhalen over Blote Bet. Of om te horen waar de grootste kunstschatten in het Groninger Museum zich eindelijk bevinden.

De één uur durende citytour vertrekt dagelijks om 12:30, 13:30 en 16:30 uur vanaf de bushalte aan het Kwinkenplein in het centrum van Groningen. De route voert de passagiers langs de Martinitoren, de binnenstad, het museum, het Hoofdstation, de verschillende havens en natuurlijk het immense Gasunie-gebouw. Een gids geeft uitleg en kan dit eventueel ook in het Engels of Duits doen.

Ook is er een Grand Tour van anderhalf uur (vertrek: 15:00 uur), die de deelnemers ook meeneemt naar Haren en Paterswolde, zodat ook de toeristische pareltjes in de omgeving te zien zijn.

Kaarten voor de Summer Holiday Bus zijn verkrijgbaar via de eigen site, in de bus zelf en bij het VVV-gebouw op de Grote Markt.