nieuws

07 jun 2017, 20:08

Bijna tweeduizend Groningse vrouwen lopen zondag mee in GasTerra Ladiesrun

Bijna tweeduizend Groningse vrouwen lopen zondag mee in GasTerra Ladiesrun

Komende zondag 11 juni is het Pink Running Day. In Groningen laten ruim 1.700 vrouwen zich dan van hun sportiefste kant zien door 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km te lopen op een vernieuwd parcours. Inschrijven kan nog tot en met zondag 12.00 uur via www.ladiesrungroningen.nl, tenzij eerder uitverkocht. De opbrengst is voor Pink Ribbon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om 13.30 uur verricht Annie Krist, CFO van titelsponsor GasTerra, het startschot voor de 5 km, gevolgd door de jarige Rosemarie Wasman, die het startschot verricht voor de 2,5 km om 14.30 uur. Het startschot voor de 7,5 km wordt om 15.00 uur gegeven door Saskia Smeenk. Zij heeft als individu het hoogste bedrag bijeen gebracht via de speciale actiepagina van Pink Ribbon. Het laatste startschot wordt om 15.10 uur gegeven voor de 10 km door de oudste deelneemster, Corrie Sprenger, die meedoet aan de 5 km.

 

Vernieuwd parcours

 

De 10e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen wordt op zondag 11 juni gelopen op een vernieuwd parcours. Het parcours is aangepast om het evenement nóg leuker te maken voor deelneemsters en toeschouwers. De routes 5 km, 7,5 km en 10 km lopen nu door het groene Noorderplantsoen. Alle afstanden starten en finishen op de Vismarkt.

 

Atleten Team 4 Mijl aan de start

 

Aan de start verschijnen in totaal negen atleten van Team 4 Mijl, van wie alleen Saffira Kiewiet de 10 km aflegt. In 2016 behaalde zij op deze afstand de 1e plaats. Ook de nummer twee van de 5 km Jolien de Waard start zondag en zal de strijd aangaan met onder andere haar teamgenoten Sofie Lövdal, Stefanie Bouma-Dolsma en Jacelyn Gruppen.

 

Pink Ribbon

 

De GasTerra Ladiesrun Groningen steunt voor het tiende jaar Stichting Pink Ribbon. Iedere deelneemster kan bij inschrijving een donatie doen aan Pink Ribbon of ervoor kiezen om op een speciaal actieplatform haar deelname aan de run te laten sponsoren voor dit goede doel. De opbrengsten gaan in 2017 naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van borstkanker. Om 13.10 uur, vlak voor de gezamenlijke warming up, wordt de cheque overhandigd namens de organisatie aan Pink Ribbon met het voorlopige bedrag.

 

Het gehele programma is te vinden op www.ladiesrungroningen.nl