nieuws

24 feb 2016, 09:09

Bijna 2500 handtekeningen voor behoud bussen naar binnenstad

Bijna 2500 handtekeningen voor behoud bussen naar binnenstad

De SP in Groningen overhandigt woensdag bijna 2500 handtekeningen voor een bereikbare binnenstad aan het stadsbestuur. Het college wil de binnenstad busvrij maken, maar de SP ziet niets in die plannen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het college wil zowel de Grote Markt als het Akerkhof busvrij maken, maar de SP is daar fel op tegen en startte een petitie. De handtekeningen worden samen met de OR-voorzitter van Qbuzz overhandigd aan het college.

SP-raadslid Wim Koks: "Het stadsbestuur is ongelooflijk onverstandig bezig. Juist het hart van onze binnenstad moet voor iedereen bereikbaar zijn. De wethouder noemt een paar halfslachtige alternatieven, zoals een elektrisch treintje naar de Grote Markt, maar wil nu al de beslissing nemen om geen echte bussen meer naar de binnenstad te laten rijden. De grote steun voor onze petitie laat het heel duidelijk zien: Mensen willen geen kermisattractie, maar een bushalte."

Mocht de raad toch instemmen met de plannen laten de socialisten het er niet bij zitten. Koks: "Er zijn zoveel mensen die een bereikbare binnenstad willen. Wij zullen blijven pleiten voor een echte busverbinding en daar actie voor blijven voeren tot het stadsbestuur inziet dat de binnenstad bereikbaar moet blijven voor iedereen."