nieuws

03 jan 2018, 11:11

Biertje tappen voor de Koning? Wees dan snel!

Biertje tappen voor de Koning? Wees dan snel!

Wil jij tijdens de viering van Koningsdag in Groningen een biertje tappen voor de Koning en z’n gevolg? Dan moet je wel snel zijn, want een aanvraag voor een vergunning voor een buitentap moet al op 18 januari binnen zijn bij de gemeente. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente, provincie en de Oranjevereniging willen op 27 april flink uitpakken als de Koninklijke familie voor Koningsdag naar Groningen komt. “We grijpen de kans met beide handen aan om de stad en regio van hun beste kans te laten zien aan miljoenen Nederlanders”, aldus de gemeente.

De gemeente heeft al veel suggesties gekregen voor het officiele programma. Vragen en ideeën kunnen gedropt worden via een mailtje aan koningsdag2018@groningen.nl. Ook komt er een speciale website met de laatste informatie over het grote feest.

Vergunning voor evenement, buitentap en standplaats
De Stadjers kunnen tijdens Koningsdagook zelf een evenement organiseren, een standplaats innemen of een buitentap plaatsen. “Voor een evenement en standplaats heeft u een vergunning nodig. Voor een buitentap een tijdelijke ontheffing van de Drank- en horecawet”, aldus de gemeente.

Die vergunning of tijdelijke ontheffing moet uiterlijk 18 januari binnen zijn bij de gemeente. En dan is het ook nog maar de vraag of die aanvraag wordt toegewezen. Voor horecaondernemers is er een speciale kaderbrief vastgesteld.

Contact
Heeft u vragen over het aanvragen van een vergunning of een tijdelijke ontheffing? Neem dan contact op met de afdeling EvenementenManagement van de gemeente. Telefoon 14 050. Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.