nieuws

30 jun 2016, 11:11

Welkomstcentrum voor bezoekers DelfSail in voormalig Station; 600.000 mensen verwacht

Welkomstcentrum voor bezoekers DelfSail in voormalig Station; 600.000 mensen verwacht

In het voormalige station van Delfzijl is een speciaal Welkomstcentrum ingericht waar bezoekers van Delfsail vanaf vandaag alle informatie kunnen krijgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze week barst het grote maritieme festival DelfSail na zeven jaar weer los in de haven van Delfzijl. Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli vindt het festival plaats. De organisatie verwacht deze editie maar liefst 600.000 bezoekers. Om alle nationale en internationale bezoekers te verwelkomen wordt van 30 juni t/m 3 juli een speciaal welkomstcentrum ingericht in het voormalige station van Delfzijl. 

De organisatie van DelfSail kondigde aan zo’n 600.000 bezoekers te verwachten tijdens de festiviteiten van het maritieme festival. Delfzijl wordt overspoeld met bezoekers uit binnen en buitenland. Marketing Groningen verwelkomt samen met Top van Groningen de bezoekers door middel van een welkomstcentrum. 

Van 30 juni tot en met 3 juli is de stationshal van het NS station in Delfzijl omgetoverd tot een welkomstcentrum voor DelfSail-bezoekers. Iedere dag is het centrum geopend van 11.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur in de avond. Toeristische medewerkers uit de provincie zullen met behulp van flyers en informatieschermen bezoekers attenderen op attracties, bezienswaardigheden en evenementen in de regio Eemsdelta en de rest van Groningen.  

Naast de Nederlandse bezoeker richt het Welkomstcentrum zich ook op toeristen uit Duitsland. Vorig jaar bezochten maar liefst 25 procent meer Duitse gasten de provincie dan het jaar ervoor. Ook tijdens DelfSail worden er veel Oosterburen verwacht. In het Welkomstcentrum voorziet een Duitse gids hen van informatie over DelfSail en de rest van de provincie met het doel hen te verleiden om na DelfSail de provincie Groningen weer te bezoeken.