nieuws

26 sep 2015, 12:12

Bewoners Paddepoel willen ongelukken voorkomen met verkeerscirculatieplan

Bewoners Paddepoel willen ongelukken voorkomen met verkeerscirculatieplan

In de Groningse wijk Paddepoel wordt gewerkt aan een verkeerscirculatieplan om een einde te maken aan de gevaarlijke oversteek van de Kometenstraat naar de Zonnelaan. Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verkeerscirculatieplan is bedacht door bewoners van de wijk zelf. Het vloeit voort uit een project rond co-creatie, waarin bewoners samenwerken met diverse organisaties en de gemeente om hun wijk te verbeteren.

In het plan wordt in een aantal Paddepoelster straten éénrichtingsverkeer ingevoerd. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk om vanaf de Kometenstraat de Zonnelaan op te rijden.

Op het kruispunt Zonnelaan-Kometenstraat zorgen de vele fietsende studenten en bussen richting de Zernike Campus voor gevaarlijke situaties. Het is vaak haast onmogelijk om op een veilige manier vanuit de Kometenstraat de Zonnelaan op te rijden.

Door van de Kometenstraat een eenrichtingsstraat te maken, worden automobilisten gedwongen de Zonnelaan op te rijden vanaf de Saturnusstraat. Dit kruispunt is een stuk overzichtelijker en daardoor veiliger.

Het verkeerscirculatieplan ligt nu bij de gemeenteraad voor goedkeuring.