nieuws

24 apr 2017, 11:11

Beste patatzaak van Groningen zit in Folkingestraat

Beste patatzaak van Groningen zit in Folkingestraat

In Groningen hebben we niet alleen weinig verstand van oliebollen, maar ook niet echt van patat. Want op de landelijke ranglijst van beste patatzaken van Nederland komt Groningen pas op een magere 41ste plaats. Die beste patatzaak van Groningen is te vinden in de Folkingestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij bestaat nog maar net een jaar, en nu al is het de beste patatzaak van Groningen: ‘Frietwinkel’ in  de Folkingestraat. Althans volgens het Algemeen Dagblad dan. Tijdens de jaarlijkse friettest kreeg de Frietwinkel als eindcijfer een 8,5. Op de tweede plaats kwam Friet van Piet aan de Meeuwerderweg. Deze kreeg het cijfer 6. Dat meldt de Groningse omroep OOGTV op haar website. 

 

Maar landelijk gezien draait Groningen op frietgebied zeker niet mee. Want de Frietwinkel kwam landelijk op de 41ste plaats. En Friet van Piet staat landelijk op de 93ste plaats.

 

Overigens zijn de testen van het AD niet erg populair in Groningen. In december werden oliebollen van een kraam op de Grote Markt zeer slecht beoordeeld. Dat leidde tot een storm van protest: velen gingen expres naar de Grote Markt waardoor er daar lange rijen voor de oliebollenkraam kwamen te staan.