nieuws

05 jan 2017, 11:11

Bekerheld Albert Rusnák verruilt Groningen voor Salt Lake City

Bekerheld Albert Rusnák verruilt Groningen voor Salt Lake City

Albert Rusnak vertrekt vandaag, donderdag 5 januari, naar Amerika. De 22-jarige Slowaak heeft persoonlijk overeenstemming bereikt met Real Salt Lake over een meerjarige verbintenis. Eerder waren FC Groningen en de MLS-club uit Salt Lake City al tot een akkoord gekomen over een transfervergoeding voor de Slowaaks international.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Albert Rusnak reist per direct naar de Verenigde Staten voor de medische keuring en de definitieve afronding van zijn overgang naar Real Salt Lake. Rusnak is na Johan Kappelhof en Michael de Leeuw de derde speler van FC Groningen in korte tijd, die de overstap naar de Amerikaanse voetbalcompetitie maakt.

Cijfers
FC Groningen kocht Rusnak in december 2014 van Manchester City. De Slowaak speelde op dat moment op huurbasis voor SC Cambuur in Leeuwarden. Rusnak kwam in totaal in 74 officiële wedstrijden in actie voor FC Groningen. Daarin maakte hij 12 doelpunten. Dit seizoen speelde Rusnak 14 officiële duels voor FC Groningen, waarin hij tot één treffer kwam. Waarschijnlijk niet geheel toevallig tegen PEC Zwolle.

Bekerwinst
Zijn belangrijkste treffers maakte Rusnak namelijk op zondag 3 mei 2015 in de bekerfinale van FC Groningen, eveneens tegen PEC Zwolle. Zijn twee doelpunten na rust bezorgden de Trots van het Noorden de eerste tastbare prijs in de clubgeschiedenis. Rusnak zal daardoor voor altijd verbonden blijven aan de bekerwinst van FC Groningen in 2015.

Manager technische zaken Peter Jeltema licht het tussentijdse vertrek van Rusnak toe. “Albert kwam twee jaar geleden bij ons binnen als een jonge speler, die zich tot een goede prof met ambities heeft weten te ontwikkelen. Onlangs speelde hij zijn eerste A-interland voor Slowakije. Albert heeft bij ons aangegeven open te staan voor een nieuwe stap. Gezien het spelerspotentieel binnen onze huidige selectie, vonden wij het verantwoord onze medewerking te verlenen aan deze transfer.”

Geen vervanger
Eerder deze week liet de club bij monde van algemeen directeur Hans Nijland al weten geen vervanger te zullen halen voor Rusnak. “Samen met de technische staf hebben wij namelijk de overtuiging dat we zijn vertrek binnen de huidige selectie kunnen opvangen.”