nieuws

03 sep 2016, 11:11

Ballonfiësta Meerstad gaat zaterdag wél door

Ballonfiësta Meerstad gaat zaterdag wél door

Vrijdagavond moest de organisatie het evenement nog afblazen vanwege onweer, maar zaterdag gaat Ballonfiësta Meerstad wel gewoon door.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ballon Fiësta Meerstad is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste ballonevenementen in Noord-Nederland en is gratis toegankelijk voor publiek.

De wind was voor de ballonvaarders op de vrijdag al een uitdaging, wat resulteerde in een iets aangepast programma waarin er minder ballonnen dan gepland de lucht in zouden gaan. Nadat de eerste ballon was opgestegen kwam er ook nog een regenbui die de overige ballonnen verhinderde om op te stijgen. Bij deze omstandigheden is het niet veilig om met de luchtballonen op te stijgen en dus werd het gehele programma af te blazen.

De vooruitzichten voor de tweede dag van Ballon Fiësta Meerstad zijn echter goed. De verwachting is dan ook dat het programma op zaterdag 3 september in zijn volledige omvang kan doorgaan.

De laatste informatie en updates vind je op de website van Meerstad www.meerstad.eu en de facebook-pagina van Ballon Fiesta Meerstad 2016