nieuws

05 jan 2018, 09:09

Auto rijdt door na aanrijding; politie geeft camerabeelden vrij

De politie heeft vrijdag camerabeelden vrijgegeven van een aanrijding van een voetganger op de Petrus Campersingel in de stad. De automobilist, rijdend in een Audi A3, ging er na de aanrijding vandoor en is nog altijd spoorloos.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ongeval vond plaats op 23 september vorig jaar, om 04.50 uur in de ochtend. Het 23-jarige slachtoffer liep toen via het terrein van het UMCG-ziekenhuis naar de Petrus Campersingel. Op het moment dat hij de Petrus Campersingel over wilde steken kwam een auto met hoge snelheid aan rijden uit de richting van het Damsterdiep. Het slachtoffer werd door de auto aangereden en kwam gewond op straat terecht.

De bestuurder van de auto stopte niet en reed met hoge snelheid door. Buurtbewoners hoorden de klap van de aanrijding en gingen poolshoogte nemen. Zij zagen het slachtoffer op straat liggen en waarschuwden de hulpdiensten. De 23-jarige werd met een ambulance overgebracht naar het UMCG. Hier bleek dat hij gewond was aan zijn hoofd en benen.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man vermoedelijk is aangereden door een Audi A3, van tussen 2009 en 2012. Door de aanrijding is de auto de mistverlichting en een gedeelte van de koplamp verloren.

Omdat het de politie tot nu toe niet gelukt is te achterhalen wie de veroorzaker van het ongeval is, is na overleg met het Openbaar Ministerie besloten om de bewakingsbeelden te publiceren.

Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie.