nieuws

03 nov 2016, 10:10

Asbest gevonden op zolder van kinderopvang

Asbest gevonden op zolder van kinderopvang

Op de zolder van een kinderopvang aan de Waterhuizerweg in Haren is asbest gevonden. De opvang blijft daarom donderdag uit voorzorg gesloten. Het zou gaan om losse asbestplaten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de Stichting Kinderopvang Haren (SKH) is de zolder alleen in gebruik als opslag en kunnen de kinderen er niet komen. “Er is op dit moment dan ook geen reden om aan te nemen dat er sprake is van een gezondheidsrisico”, aldus de stichting.

De platen werden gevonden toen de stichting een asbestinventarisatie liet uitvoeren, omdat ze plannen hebben op het pand te komen. De kinderopvang huurt nu nog de ruimte van de gemeente, die eigenaar is van het pand.

Aanvullende onderzoeken
Er worden wel aanvullende onderzoeken in het gebouw gedaan om uit te sluiten dat er elders asbestdeeltjes zijn. Er is een luchtbehandelingssysteem in het pand en die zouden de deeltjes verspreid kunnen hebben. De resultaten van het onderzoek worden donderdag verwacht.

Ouders en medewerkers zijn al geïnformeerd over de vondst. Er is donderdag een besloten informatiebijeenkomst op het gemeentehuis. De kinderen worden tijdelijk opgevangen op een andere locatie.