nieuws

04 nov 2016, 11:11

Architecten tonen ontwerpen voor oostwand Grote Markt tijdens Let's Gro

Architecten tonen ontwerpen voor oostwand Grote Markt tijdens Let's Gro

Tijdens inspiratiefestival Let’s Gro vinden twee publieksavonden plaats over de invulling van de nieuwe oostwand van de Grote Markt. Op donderdagavond 10 november presenteert architect Thomas Müller een aantal ontwerpen voor het hotel dat een plek krijgt in de oostwand en op vrijdagavond 11 november worden concepten getoond voor het hoekpand Grote Markt-Poelestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor het hoekpand Grote Markt-Poelestraat wordt een ontwikkelcompetitie gehouden, waaraan drie ontwikkelaars deelnemen: Mensenborgh, Nesk en PME/Vastgoud. Zij presenteren tijdens de publieksavond hun plannen voor het hoekpand. Meteen daarna gaat een publieksenquête van start, waarin mensen hun voorkeur kunnen uitspreken over de architectonische vormgeving van een van de drie ontwerpen.

Daarnaast doet ook een vakjury onder leiding van architect  Thomas Müller een uitspraak over de architectuur, maar ook over zaken als het programma, de planning, de bouwlogistiek en de duurzaamheid.

Uiteindelijk is het aan het college van b en w om een definitieve beslissing te nemen over welk plan wordt uitgevoerd.

Groninger Forum
Beide avonden zijn in het Groninger Forum aan het Hereplein en beginnen om 20.00 uur. De avond van 11 november is ook live te volgen via een livestream.