nieuws

03 nov 2016, 15:03

Alfa-college stelt onderzoek in na vermeend gesjoemel met examens

Alfa-college stelt onderzoek in na vermeend gesjoemel met examens

Het College van Bestuur van het Alfa-college is een intern onderzoek gestart na vermeend gesjoemel met examens bij de opleiding Detailhandel Groningen. De verantwoordelijk opleidingsmanager heeft bovendien zijn functie neergelegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vermeende gesjoemel kwam aan het licht na een artikel in het Dagblad van het Noorden over ruziënde leerkrachten, bedreigingen en ruzies op de vestiging aan de Boumaboulevard. Leerlingen stapten daarop naar de krant met verhalen over examenfraude.

Het Alfa-college laat donderdag in een verklaring weten dat het College van Bestuur ‘de signalen over deze opleiding zeer ernstig neemt en een aantal onderzoeken is gestart’.  De onderzoeken vinden plaats op het gebied van onderwijskwaliteit, examinering en werksfeer bij de opleiding Detailhandel Groningen. De onderzoeken zullen enige tijd in beslag nemen, zegt het ROC. De inspectie is over deze stappen geïnformeerd.

Donderdag werd bekend dat de verantwoordelijk opleidingsmanager is gestopt omdat hij niet meer ‘geloofwaardig’ en ‘met gezag’ kon functioneren. Vorige week werd al bekend dat regiodirecteur Guus Raats van de regio Groningen van het ROC uit zijn functie is ontheven.