nieuws

09 nov 2015, 10:10

Aantal inwoners van Groningen naar meer dan 220.000 over tien jaar

Aantal inwoners van Groningen naar meer dan 220.000 over tien jaar

Groningen zal als enige gemeente in de provincie Groningen hard gaan groeien, de komende tien jaar. Bedroeg het aantal inwoners volgens de jongste cijfers in september nog 200.448, dat zouden er over tien jaar minstens 220.000 kunnen zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het inwoneraantal van de Stad Groningen neemt de komende tien jaar althans met ongeveer 12 procent toe. Dat meldt bevolkingsprognose Primos.

 

Volgens Primos kunnen alleen de Stad en de gemeente Zuidhorn rekenen op groei. In de rest van de provincie daalt de bevolking. 


Vooral Bellingwolde, Vlagtwedde, De Marne en Delfzijl krijgen te maken met een fikse daling van de bevolking. De prognose is minder erg dan twee jaar geleden. Toen werd er nog voorspeld dat Delfzijl en Bellingwolde met respectievelijk 10,9 en 14,1 procent krimp te maken zouden krijgen. Nu daalt het aantal waarschijnlijk met -10,1 procent en -9,2 procent. 


Dat de Stad zo hard groeit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de groei van de universiteiten de komst van buitenlandse studenten (archieffoto).