nieuws

06 jan 2016, 15:03

Aanhoudingen na vondst van lichaam in tuin Kloosterburen; vermiste Jesse van Wieren mogelijk gevonden

Aanhoudingen na vondst van lichaam in tuin Kloosterburen; vermiste Jesse van Wieren mogelijk gevonden

De politie heeft in Kloosterburen een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Ook is er de tuin van de 25-jarige verdacht een lichaam gevonden. Het gaat vermoedelijk om de vermiste Jesse van Wieren uit Leens.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De aangehouden man en de vrouw zitten vast wegens betrokkenheid bij de vermissing van de 28-jarige Jesse van Wieren. Die werd sinds oud en nieuw vermist. Hij vertrok rond 04.00 uur uit een kroeg, maar kwam nooit thuis aan. Er werd een grootschalige zoektocht naar hem opgestart.

De politie kreeg maandagavond belangrijke informatie over zijn vermissing. Daarom werd dinsdag begonnen met een uitgebreid forensisch onderzoek in en rondom een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen, het huis van de 25-jarige verdachte. Dat huis is ook vlakbij de kroeg waar Jesse voor het laatst werd gezien.

Het onderzoek leidde naar de vondst van een lichaam in de tuin bij de woning. Het is nog niet zeker om wie het gaat. Vanwege het uitvoerig forensisch onderzoek dat plaatsvindt, heeft nog geen identificatie plaats kunnen vinden.  

Op het lichaam wordt daarna sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dit onderzoek moet meer helderheid geven over de doodsoorzaak. Beide verdachten zijn ingesloten. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid.

Op deze zaak is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met 25 rechercheurs gezet.