nieuws

13 apr 2016, 10:10

4Mijl: op termijn van 23.000 naar 25.000 deelnemers

4Mijl: op termijn van 23.000 naar 25.000 deelnemers

De 4Mijl van Groningen – die op zondag 9 oktober voor de dertigste keer wordt gehouden – verwacht dit jaar 23.000 deelnemers te kunnen ontvangen. Maar op termijn zou dat aantal nog verder kunnen groeien tot misschien wel 25.000, wanneer de gemeente daarmee akkoord gaat. Dat vertelde dinsdag Elske Dijkstra, de nieuwe racedirector van de 4 Mijl. Ze is de opvolgster van Grietje Pasma. Dinsdag presenteerde ze de plannen voor de jubileum-editie van de 4 Mijl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Elske Dijkstra kan het parcours wel 25.000 bezoekers aan, en zou dat op termijn te realiseren moeten zijn.

‘Maar het is zeker niet ons belangrijkste doel  om zoveel mogelijk mensen te laten lopen: onze focus voor de komende tijd is echt om er qua “beleving” nog verbeteringen aan te brengen. Zo willen we het prettiger maken voor de mensen om te wachten in de startvakken, en we willen ook de park- en pendeldiensten nog verder verbeteren’, aldus Elske Dijkstra.

Trainingsschema

De organisatie van de 4Mijl benadrukt ook dat het voor de deelnemers belangrijk is om tijdig te beginnen met trainen. ‘Veel deelnemers lopen ongetraind. En dat is een beetje jammer want je kunt er meer uithalen wanneer je zorgt voor een goede voorbereiding. Daarom bieden we mensen die zich inschrijven ook een trainingsschema aan.’

Goede doel

Tijdens de persbijeenkomst werd ook bekend gemaakt welk goede doel dit jaar is uitgekozen waar de organisatie van de 4 Mijl dit jaar een deel van de opbrengsten aan wil overmaken. Dat is de Stichting Het Kopland, een opvangvoorziening voor vrouwen, die binnenkort een kostbare verhuizing voor de boeg heeft. De Stichting liet weten zeer verheugd te zijn over het feit dat de keuze op haar was gevallen.

Inschrijving start 20 april

Volgende week woensdag, 20 april, gaat de inschrijving van de 4 Mijl van Groningen van start. Vanaf 10.00 uur kunnen mensen zich inschrijven voor de Bedrijvenloop en de GasTerra Jeugdloop. Om klokslag 18.00 uur start de inschrijving voor de Recreanten- en Wedstrijdloop. Duizend mensen die zich bij Menzis hebben verzekerd, kunnen zich al vanaf donderdag 14 april om 18.00 uur inschrijven.