nieuws

06 sep 2017, 10:10

4 Mijl-lezing in het UMCG

4 Mijl-lezing in het UMCG

Voor beginnende of juist geroutineerds hardlopers, die meedoen aan de 4 Mijl, vindt morgen, donderdag, in het UMCG een lezing plaats over deze sport. De interactieve lezing wordt verzorgd door Steef Bredeweg (sportarts en hardloopexpert UMCG) en Running Girl Kelly Sandys.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de lezing bespreken Bredeweg en Sandys (oprichter van hardloopbeweging Running Girls) feiten en fabels over hardlopen en blessures. Hoe gezond is deze sport nu echt? Maakt het uit welke hardloopschoenen je draagt en op welke ondergrond je loopt? Is een warming up eigenlijk wel nodig?

De lezing vindt plaats in de Blauwe Zaal in het UMCG en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen is welkom bij de lezing en de toegang is gratis.

Online rubriek 4 Mijl
Steef Bredeweg werkt als sportarts in het Sportmedisch Centrum van het UMCG en deed de afgelopen jaren onderzoek naar hardlopen. Kelly Sandys is oprichter van de populaire hardloopbeweging Running Girls Groningen en beweeg- en leefstijladviseur in het UMCG. Tijdens de lezing combineren ze kennis uit de wetenschap en praktijk.