nieuws

19 feb 2016, 13:01

100.000 bezoekers voor Bowie-tentoonstelling

100.000 bezoekers voor Bowie-tentoonstelling

De tentoonstelling ‘David Bowie is’ heeft vrijdag de 100.000ste bezoeker mogen verwelkomen. De 47-jarige Margriet Strasser kreeg uit handen van museumdirecteur Andreas Blühm een aandenken. Dat meldt het Groninger Museum vrijdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling over de overleden popster is een groot succes. Aanvankelijk hoopte het museum dat de 100.000 bezoekers zouden worden gehaald voor het einde van de tentoonstelling. Daarmee zou het ook uit de kosten zijn. De expositie was tot 13 maart gepland, maar werd verlengd tot 10 april nadat Bowie overleed en de belangstelling toenam.

De 100.000ste bezoeker kreeg van het museum een Bowie-tas met een catalogus van de tentoonstelling. "David Bowie is een bijzonder icoon waar we veel herinneringen aan hebben. We hebben een hotel geboekt in Roden en maken er echt een gezellig weekend van”, aldus Margriet Strasser.

Bekende gasten

Onder de 100.000 bezoekers waren ook onder meer de cast van de musical De Tweeling, columnist Sylvia Witteman, D66-leider Alexander Pechtold, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker, Libelle-hoofdredacteur Hilmar Mulder en talkshow host Eva Jinek.

Vanaf 18 maart is de tentoonstelling niet alleen op gewone tijden open, maar kunnen bezoekers ook op vrijdag- en zaterdagavonden in het museum terecht. In de voorjaarsvakantie is het museum ook geopend op de maandagen (22 en 29 februari). Ook op paasmaandag, 28 maart, gaan de deuren open. Bezoekers wordt aangeraden om hun kaarten in de voorverkoop te reserveren, omdat er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen kan.