trip-in-beeld

08 mei 2019, 10:10

De leukste uitstapjes in Amsterdam

De leukste uitstapjes in Amsterdam

In Groningen en omstreken zijn natuurlijk verscheidene uitjes te maken, maar ook andere grote steden in Nederland hebben veel te bieden. Een perfect voorbeeld hiervan is de hoofdstad Amsterdam. Hieronder zult u meerdere leuke bezigheden vinden in de grootste stad van het land, maar voor meer Amsterdam tips is de site Amsterdam Online een aanrader. 

Het Rijksmuseum

Een van de grootste trekpleisters van Amsterdam en Nederland in het algemeen is het Rijksmuseum. De collectie van het Rijksmuseum bestaat onder meer uit de Nederlandse kunst en geschiedenis, waaronder ook werken van Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Sinds 1885 bevindt het museum zich in het Rijksmuseumgebouw, wat is ontworpen door Pierre Cuypers. Cuypers is tevens de architect van het Centraal Station in Amsterdam. Vanaf 2003 is het Rijksmuseum gerestaureerd en verbouwd, waarna de toenmalige koningin Beatrix het in 2013 heropende. In het daaropvolgende jaar bezochten 2,7 miljoen mensen het museum, van wie ongeveer 66 procent uit Nederland kwam. Desondanks bezoeken ook veel buitenlandse toeristen het Rijksmuseum, het museum wordt hierdoor gezien als een grote Nederlandse trekpleister. 

De Melkweg

Amsterdam herbergt tevens zo mogelijk het bekendste poppodium van Nederland. Aan de Lijnbaansgracht vindt u namelijk de Melkweg, wat jaarlijks bezocht wordt door meer dan 400.000 mensen. Naast dat de Melkweg een poppodium is, is het ook nog eens een cultureel centrum. Dagelijks biedt het livemuziek, clubnachten, fotografie, films en festivals aan de bezoekers. De Melkweg is gevestigd in een suikerraffinaderij en melkfabriek, wat in 1969 werd gesloten. Hierna werd in de zomer van 1970 dit gebouw gebruikt voor een project voor jongeren, wat uiterst succesvol was. In 1973 is er daarom voor gekozen om de Melkweg constant open te houden als cultureel centrum, waarbij een focus werd gelegd op de popcultuur van Nederland en de wereld in het algemeen.  

Dierentuin Artis

Ook voor de kinderen is er in Amsterdam genoeg leuks te beleven, zoals de dierentuin genaamd Artis. Dit is de oudste dierentuin van Nederland, het werd namelijk al in 1838 opgericht. Destijds werd de dierentuin Natura Artis Magistra genoemd, maar dit is later verkort naar Artis. Toentertijd bestond het park uit wat aapjes en papegaaien. Ondertussen is Artis onwijs uitgegroeid en herbergt het ongeveer 900 verschillende diersoorten. Tevens heeft de dierentuin sinds 2014 een museum genaamd Micropia, wat het eerste microbenmuseum ter wereld is. Dit gaat over het leven van organismen, denk hierbij aan het voortbewegen, voortplanten en eten.