Cultuur & Uitgaan

De Grote Vloed: opnieuw muziektheater in openlucht in Groningen

Theaterliefhebbers hebben voor de komende zomer opnieuw iets om zich nu al op te verheugen. Net als afgelopen twee jaar zorgt theaterproducent Zummerbühne voor een grote voorstelling in de openlucht. “De Grote Vloed” is de naam van deze productie, die te zien zal zijn het noord-Groningse Oosterwijtwerd, van 14 augustus tot en met 8 september. De kaartverkoop is van start gegaan, en verloopt voorspoedig, aldus Zummerbühne.


Leestijd: 2 minuten

Zummerbühne realiseerde eerder de producties Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023. Voor de volgende voorstelling De Grote Vloed is er nu al veel belangstelling: de helft van alle kaarten die beschikbaar zijn, is verkocht. Met name de kaarten voor de voorstellingen op vrijdag en zaterdag zijn populair. De premiere is zelfs al helemaal uitverkocht.

Zakelijk leider Emil Klok: “Het is geweldig om te zien dat ons publiek zo enthousiast is over onze nieuwe voorstelling. We zijn bezig met de derde productie en we zien dat het vertrouwen in Zummerbühne alsmaar groter wordt. Het feit dat we nu al de helft van alle kaarten hebben verkocht, voorspelt veel goeds voor volle tribunes deze zomer.”

De Grote Vloed

De Grote Vloed is een muziektheatervoorstelling over de kracht van water, liefde en opstand met livemuziek door een groots orkest en koor. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis rondom de verdronken dorpen. Groningers hebben millennia lang geleefd met de grillen van de zee. In de late middeleeuwen zorgden stormvloeden ervoor dat de zee steeds verder landinwaarts werd gestuwd. In het noordoosten van de provincie verdween daardoor een gebied met tientallen dorpen in de golven van de Dollard.

De tekst van De Grote Vloed is geschreven door Tjeerd Bischoff en de regie is dit jaar in handen van Liesbeth Coltof. Reinout Douma schrijft de muziek, zoals hij ook voor Hollands Hoop en Ripperda deed. De voorstelling is van 14 augustus tot en met 8 september 2024 te zien in Oosterwijtwerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via zummerbuhne.nl

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater op locatie met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. De eerste twee voorstellingen (Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023) waren een groot succes en beide volledig uitverkocht.

Groot applaus voor Hollands Hoop – grootste openlucht theaterproductie van Groningen. (Archieffoto)
Groot applaus voor Hollands Hoop – grootste openlucht theaterproductie van Groningen