bedrijf-in-beeld

03 dec 2019, 14:02

Wees een buitenmens en ga tuinieren!

Wees een buitenmens en ga tuinieren!

Meer dan de helft van alle Nederlanders noemt zich een buitenmens. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen dat wel zeggen, maar relatief gezien zoveel niet buiten komen. Advies: ga tuinieren. 

We willen wel graag, maar we doen het niet. Buiten zijn. Drie jaar geleden was dat de uitkomst van een onderzoek onder zevenduizend Nederlands naar hun ‘buitengedrag’. We noemen onszelf buitenmensen, tegelijkertijd komen de meeste mensen weinig buiten. 

Marjolein Kloek van Staatsbosbeheer voerde de enquête uit, in samenwerking met onder andere de Wageningen Universiteit. Mensen denken bij buiten aan bos, groen en natuur en daarna volgen activiteiten als wandelen, fietsen en kamperen. En tuinieren! 

Vuurtafel zorgt ook in de herfst en winter voor buitentijd

De afgelopen jaren is ‘buiten’ wel wat meer in zwang. Mede door gezondheidscampagnes die aandringen op meer bewegen. Tuinieren is bovendien voor veel mensen bereikbaar en daar is winst te halen. Je hoeft er niet ver voor weg, noem het happy cocooning, dat tevens een merk is voor vuurtafels die er voor kunnen zorgen dat je zelf in de herfst- en wintermaanden lekker buiten kunt zijn. 

Als dat allemaal zo leuk is, waarom zijn we dan toch minder buiten dan we zouden willen? Het weer. Hoe Hollands wil je het hebben. Daarna volgen argumenten als tijdgebrek en luiheid. Wat dat zegt? Eigenlijk niet zo veel tenzij dit onderzoek herhaald wordt. Eerder is er namelijk nooit onderzoek gedaan naar het buitengedrag van Nederlanders. 

Zorg voor goed meubilair en een mooie aankleding

Een advies luidt om niet alleen in die tuin bezig te zijn, maar van de tuin ook een verlengstuk van je huis of huiskamer te maken. Dan zorgt er gewoonweg voor dat je sneller naar buiten stapt. Zorg voor goed meubilair in de vorm van Tierra outdoor meubels bijvoorbeeld. Dat nodigt veel meer uit tot buiten zijn en ook fijn buiten zitten. 

Kleed de tuin gezellig aan met duurzame Adezz tuinproducten. Op die manier wordt de tuin een fijne plek, waar je graag komt. Het inrichten van je huis gaat dan ook verder dan louter de binnenkant. 

Zit jij veel achter de computer, binnen? Kijk dan eens goed naar de ruimte die je buitenshuis hebt en maak er wat van. Ga naar buiten. Dat is voor zowel onze fysieke als geestelijke gezondheid goed. Frisse lucht en beweging zijn belangrijk. Dat weten we toch wel? Klopt. “Misschien moeten we nog meer nadruk leggen op hoe gezond het is om buiten te zijn,” becommentarieert Kloek. Ga op de fiets naar je werk, doe tussen de middag een ommetje, ga in de tuin aan het werk. Welk weer het ook is, er is altijd wel een reden om even buiten te zijn.