economie

03 aug 2010, 17:05

Zes Groningse wijnwinkels genomineerd in landelijke wijnwinkelwedstrijd

Een zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland vordert. Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? Waar zijn de wijnadviezen verrassend en overtuigend? Wijntijdschrift Perswijn zoekt het uit, samen met de consument. De afgelopen maand konden wijnconsumenten hun favoriete wijnwinkels nomineren. Vanaf heden to 31 augustus kan er op de shortlist gestemd worden. Mensen die een stem uitbrengen maken zelf ook kans op leuke prijzen. Groningen en directe omgeving is flink vertegenwoordigd met 6 genomineerde winkels.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle 229 genomineerde winkels staan op www.wijnwinkelvanhetjaar.nl, waar tot 31 augustus gestemd kan worden. Een vakjury bezoekt hierna de wijnwinkels met de meeste stemmen en nomineert vervolgens drie finalisten. Zij mogen elk hun tien trouwste klanten als VIP-gast meenemen naar het wijnevenement Klassiek Europa op 3 oktober in Noordwijk. Daar wordt ook de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt en gehuldigd.

De genomineerde winkels in Groningen zijn:
Hein Post, Overwinningsplein 20/22
Henri Bloem Wijnkoperij, Verlengde Hereweg 26/28
Jos Beeres, Oude Boteringestraat 66
PAT´s wine & spiritstore, Aweg 2
Wijnkoperij de Druivelaar, Folkingestraat 37
En in Haren Wijnhuis Enotria, Rijksstraatweg 222-1

De beste wijnwinkel
De winnende wijnwinkel mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2011 noemen en krijgt een trofee en officiële oorkonde. De winnaar wordt tevens in het zonnetje gezet met een reportage in Perswijn.Vorig jaar werd Wijnhandel Schaapveld uit Zutphen uitgeroepen tot winnaar van de titel ‘Wijnwinkel van het Jaar 2010’. Ruim 200 winkels werden genomineerd, en ruim 12.000 mensen brachten hun stem uit.

Over Perswijn
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.