economie

13 aug 2010, 17:05

Duurzaamste zeiljacht ter wereld: Wubbo Ockels realiseert droom in Groningen

Wubbo Ockels en zijn echtgenote Joos hebben vrijdagmiddag hun droom in vervulling zien gaan in de stad waar ze zijn getrouwd: Groningen. Onder grote belangstelling werd in de Zuiderhaven zijn duurzaamste zeiljacht, de Ecolution, gedoopt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Oud-astronaut Wubbo Ockels heeft vrijdagmiddag in Groningen de ‘Ecolution’ gedoopt, een van de meest duurzame zeilschepen ter wereld. Het schip is gebouwd op initiatief van Ockels en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo wekt het schip zeilend, met behulp van propellers onder de boot, zijn eigen energie op die kan worden opgeslagen in speciale accu’s en later kan worden gebruikt.

Het schip werd vrijdagmiddag gedoopt door Wubbo Ockels en zijn echtgenote Joos samen met Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen. Het schip zal door Ockels worden gebruikt om overal ter wereld aandacht te vragen voor duurzaamheid. Het schip, een stalen schoener met een lengte van 25 meter, is gebouwd op een Groningse werf. Dankzij het nieuwe systeem van energieopwekking is verbruik van fossiele brandstoffen niet nodig. Ook zijn er bijzondere materuialen in het schip verwerkt. Zo zijn de masten van carbon.