economie

19 jan 2009, 09:09

Wip & Broos Mediatechniek uit Groningen wordt onderdeel Bossers en Cnossen Groep

Met ingang van deze maand is Wip & Broos Mediatechniek B.V. uit Groningen onderdeel van de, eveneens uit Groningen afkomstige, Bossers & Cnossen groep B.V. Met de overname verstevigt deze ICT-leverancier haar leidende positie in de markt van grote en middelgrote organisaties in Noord-Nederland. Directeur van de Bossers & Cnossen groep B.V. Lammert Brouwer: “Omdat mediatechniek steeds meer ICT-gerelateerd is en omdat de vraag van onze cliënten naar dergelijke producten steeds meer toeneemt, zien wij in de overname een strategische meerwaarde voor onze cliënten”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wip & Broos Mediatechniek B.V. heeft vanaf haar oprichting in 1992 een gecontroleerde groei doorgemaakt tot haar huidige omvang van 11 medewerkers. De onderneming beschikt over specialistische kennis op het gebied van audiotechniek, beeldprojectie en narrowcasting, alsmede de integratie daarvan binnen complexe ICT-omgevingen. Ook het inrichten van lesomgevingen met digitale schoolborden behoort tot de kernactiviteiten.


De in 1987 opgerichte Bossers & Cnossen groep B.V. kiest er voor om Wip & Broos Mediatechniek B.V. vooreerst op haar huidige locatie op het Zernikepark te laten blijven werken. Lammert Brouwer: “Het specialistische karakter van de verschillende mediatechnieken vraagt om specifieke gebouwfaciliteiten. Daarbij is een extra uitvalsbasis te midden van onze grote cliënten als de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen natuurlijk een handig bijkomend voordeel