economie

29 aug 2010, 20:08

Werkzaamheden aan westelijke ringweg Groningen door slechte weer vertraagd

De werkzaamheden aan de westelijke ringweg in Groningen gaan iets langer duren dan gepland. Dit door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen. De bedoeling was dat zondag 29 augustus de eerste fase van de werkzaamheden zou zijn afgerond; nu is de verwachting dat de wegwerkers op donderdag 2 september klaar zijn. Dit betekent dat het verkeer tussen de Leonard Springerlaan en het Hoendiep nog tot 2 september rekening moet houden met omleidingen. Hier is één rijstrook beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tot eind september wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de westelijke ringweg tussen de aansluitingen met de Leonard Springerlaan en het Hoendiep. Asfaltverhardingen worden vervangen en de middenberm wordt aangepast. Daarnaast vindt aan het viaduct Peizerweg en de tunnel Concourslaan onderhoud plaats aan het beton, waarbij ook de voegovergangen worden vervangen (dat zijn de overgangen tussen de afzonderlijke betondelen van een viaduct).
Vooral dit laatste wordt bemoeilijkt door het slechte weer.

De werkzaamheden vinden plaats in twee fases:

Fase 1 (week 32-35: zondag 8 augustus - donderdag 2 september 2010):
De oostelijke rijbaan van de N370 is afgesloten tussen de aansluitingen Leonard Springerlaan en het Hoendiep, waarbij het doorgaande verkeer via twee doorsteken in de middenberm over de westelijke rijbaan wordt geleid. In deze fase worden de afrit naar het Hoendiep (voormalige Suikerunie) en de (oostelijke) op- en afrit Koeriersterweg gestremd.

 

 

 

 

 

 

 

Fase 2 (week 35-37: donderdag 2 september - zondag 19 september 2010):
De westelijke rijbaan van de N370 wordt afgesloten tussen de aansluitingen Hoendiep en de Leonard Springerlaan, waarbij het doorgaande verkeer door
middel van twee doorsteken in de middenberm over de oostelijke rijbaan wordt geleid. In deze fase worden de oprit vanaf het Hoendiep (voormalige Suikerunie) en de (westelijke) op- en afrit Peizerweg gestremd.
Het verkeer van en naar het bedrijventerrein Peizerweg wordt in beide richtingen omgeleid via de Leonard Springerlaan en de Paterswoldseweg. Het verkeer van en naar het bedrijventerrein Hoendiep wordt via de Metaallaan en de Diamantlaan in beide richtingen omgeleid en het verkeer van en naar het centrum wordt omgeleid via de Friesestraatweg.

Na fase 2 (na 19 september) worden buiten de spits rijstroken afgezet. Het doorgaande verkeer, inclusief op- en afritten, wordt dan niet gestremd, maar er zal wel langzamer gereden worden.

Afhankelijk van de voortgang van het werk kunnen bovenvermelde data enigszins wijzigen.