economie

12 jan 2009, 10:10

Wallage over toekomst van de krant tijdens bijeenkomst Noorder Pers Sociëteit

Heeft de krant nog toekomst? Dat is het onderwerp waar burgemeester Jacques Wallage van Groningen vanmiddag het antwoord op probeert te geven. Hij is dan een van de sprekers tijdens een bijzondere bijeenkomst van de Noorder pers Sociëteit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dalende oplages, steeds meer infotainment, groei van internetmedia en bloggers, gratis kranten, ‘ontlezing’ onder de jeugd, minder advertentie-inkomsten en buitenlandse investeringsmaatschappijen die uitgeverijen uitwringen. Zit er nog voldoende 'muziek' in de krant? Hoe zijn de perspectieven voor de schrijvende pers? Is publieke overheidssteun voor kranten nodig om het tij te keren?


De gemeente Groningen en de Noorder Pers Sociëteit organiseren vandaag, maandag 12 januari samen de persborrel van de Gemeente Groningen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Hanze Sociëteit in Groningen.


Burgemeester van de gemeente Groningen Jacques Wallage geeft zijn visie en gaat in gesprek met Cees Anceaux en Gijs Lensink, de directie van NDC Mediagroep, uitgevers van o.a. het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Goos de Boer, hoofd Nieuws en Sport bij RTV Noord is de gespreksleider.

Zie ook:  www.noorderperssocieteit.nl