economie

12 mrt 2010, 14:02

Vliegveld Eelde beperkt aantal vluchten

Groningen Airport Eelde beperkt tot 1 april het aantal vluchten van en naar de luchthaven. Dit maakte Groningen Airport Eelde vandaag bekend. Het aantal vluchten moet verminderd worden, omdat de luchthaven tegen de geluidsgrens aanzit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het beperken van het aantal vluchten zal vooral het aantal lesvluchten moeten verminderen. De vliegscholen nemen ongeveer 80 procent van de 65.000 vluchten vanaf vliegveld Eelde en daar naar toe voor hun rekening. De vliegscholen moeten vanaf nu ‘s ochtends vertrekken vanaf Eelde naar bijvoorbeeld Duitsland om daar hun lesvluchten uit te voeren. Aan het eind van de middag mogen zij dan weer terugkeren naar Groninger Airport Eelde.

In oktober vorig jaar werd al bekend dat het vliegveld tegen de maximale geluidgrens aan zat. Sinds die tijd is de luchthaven actief bezig geweest om het geluid te verminderen. Om te voorkomen dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat ingrijpt heeft Groningen Airport Eelde in overleg met de vliegscholen de huidige maatregelen genomen. Vanaf 1 april gaat de nieuwe meetperiode in en zal de regeling worden ingetrokken.