economie

02 aug 2010, 16:04

Vijf nieuwe bedrijven vestigen zich op bedrijventerrein Leeksterveld in Leek

De afgelopen weken hebben verschillende nieuwe bedrijven zich gevestigd op bedrijvenpark Leeksterveld. Dit betreft Vermeulen Europoort, Meba Beveiligingen, Bull Bars, Beijk Catering Service en de Noorder Betonpompen Centrale. Vermeulen Europoort is een industrieel dienstverlener met de hoofdvestiging in Rotterdam. Vanuit de nieuwbouwvestiging in Leek wil Vermeulen de noordelijke regio bedienen. De Noorder Betonpompen Centrale is afkomstig uit Zuidbroek en heeft voor Leeksterveld gekozen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

vanwege de goede bereikbaarheid en de centrale ligging in Noord Nederland. De andere bedrijven zijn afkomstig uit de regio en hebben voor Leeksterveld gekozen om zich verder te kunnen ontwikkelen.
Naast de reeds genoemde bedrijven wordt op Leeksterveld nieuwbouw gepleegd door Smeding BV uit Sebaldeburen, Sylvaphane Plastics uit Tolbert en Oosting Metaalbewerking uit Marum. Olie Distributie Noord heeft een onbemand tankstation aangelegd waarbij ook aardgas wordt aangeboden en een elektrisch laadpunt wordt gerealiseerd. Bedrijven die zich reeds gevestigd hebben op Leeksterveld zijn onder meer Boikon Aluminium, Kramp, Keizer Design, Meubelspuiterij Buiter, MNO Vervat Noord, Design Panel, Team 2 Interieurbouw, Domus Aegis, Vlagindustrie Groningen, Martini Reclamemakers, Collicare Logistics en DeLuca Automatisering.

Het is opmerkelijk dat in het huidige economisch tij nog volop wordt geïnvesteerd op Leeksterveld. De voorspoedige uitgifte op Leeksterveld is voor de gemeente Leek aanleiding geweest om de planologische voorbereiding voor fase 2 op te starten. Alle benodigde gronden zijn reeds door de gemeente verworven. De feitelijke realisatie van fase 2 is afhankelijk van het verdere verloop van de uitgifte en de planologische procedures.