economie

29 jun 2009, 09:09

Vier noordelijke projecten ontvangen prijs op gebied van economie

Vier toonaangevende projecten in de sectoren energie, water, sensortechnologie en agribusiness krijgen vandaag, maandag 29 juni, uit handen van de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven en de Commissarissen van de Koningin van Groningen, Frysl(aa)n en Drenthe, Max van den Berg, John Jorritsma en Jacques Tichelaar, een prijs uitgereikt. De prijs, de Piek Award, ontvangen de projecten omdat ze opvallen door de manier waarop ze kennis, innovatie en samenwerking hebben toegepast op de 'piek'- gebieden energie, water, sensortechnologie en agribusiness.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Piek Awards en overdracht SNN


In De Lawei te Drachten worden de vier winnaars op 29 juni voor een groot publiek gepresenteerd. Minister van der Hoeven, die speciaal voor de uitreiking van de Piek Awards naar Noord-Nederland komt, reikt de prijzen uit samen met een Commissaris van de Koningin van een van de drie noordelijke provincies.
Aan het begin van de middag kunnen bezoekers een informatiemarkt bezoeken waar projecten zich presenteren die subsidie hebben ontvangen.
Naast de uitreiking van de Piek Awards vindt ook de overdracht plaats van het SNN-voorzitterschap. John Jorritsma, huidig voorzitter van het SNN zal op feestelijke wijze de voorzittershamer overdragen aan de nieuwe voorzitter van het SNN voor de komende twee jaar, Max van den Berg.

Pieken in de Delta


Van 2007-2010 loopt in Noord-Nederland het economische subsidieprogramma Koers Noord, op weg naar Pieken, de regionale variant van het nationale programma van Economische Zaken, Pieken in de Delta. Noord-Nederland heeft vier pieken geformuleerd ter bevordering van de economie van het Noorden: energie, water, sensortechnologie en agribusiness.

Het SNN


Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen, Frysl(aa)n en Drenthe. Het SNN heeft als doel de economische structuur te versterken in het Noorden. Dit doet het SNN door het verstrekken van subsidies aan MKB en clusters van bedrijven.
Daarnaast is het SNN spreekbuis voor het Noorden in Den Haag en Brussel.

 

http://www.snn.eu