economie

18 aug 2010, 09:09

Van Gansewinkel versterkt positie in Noord-Nederland door overname

Van Gansewinkel Groep neemt Over Milieu uit Stadskanaal over. Hiermee versterkt het afval- en milieuconcern zijn positie in Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over Milieu realiseert met 25 medewerkers een omzet van ongeveer 6 miljoen euro. De locatie van de onderneming in Stadskanaal gaat als logistiek knooppunt dienen voor de afvalstromen van Van Gansewinkel in Groningen en omstreken.

Over Milieu is actief op het gebied van inzameling, bewerking en verwerking van verschillende afvalstromen. Het bedrijf is in 2000 gestart en relatief snel uitgegroeid tot een middelgrote speler op de afvalmarkt in Noord-Nederland. Over Milieu beschikt over een moderne sorteerhal van circa 4.000 m2. Hier wordt jaarlijks ongeveer 25.000 ton bouw- en sloopafval en bedrijfsafval gesorteerd. Daarnaast heeft het bedrijf twee composteerlocaties in Gieten en Westerbork.

In de regio Noord-Nederland is Van Gansewinkel marktleider en aanwezig met vier locaties, 135 voertuigen en ruim 350 medewerkers. Alle medewerkers van Over Milieu komen in dienst bij Van Gansewinkel.