economie

12 mrt 2008, 10:10

Vakwedstrijden voor kappers en schoonheidsspecialistes in spe van Alfa College

Als je haar maar goed zit. Dat geldt zeker ook voor mensen uit het bedrijfsleven in Groningen. Daarom is het goed dat er weer een nieuwe lichting kappers zit aan te komen. Bij het Alfa College, school voor beroepsonderwijs, doen ze er alles aan om straks de allerbeste kappers af te leveren. Zoals een bijzondere wedstrijd, aanstaande maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Alfa-college Total Hair & Face Games is de jaarlijkse competitie van de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging met dit jaar als thema ‘Back to the seventies’. De finale vindt maandag 17 maart plaats in zalencentrum De Gouden Leeuw in Zuidlaren van 12.00 tot 18.30 uur. Het diverse programma staat garant voor een afwisselende en swingende retromiddag.

Begin van dit jaar waren er voorrondes op de locaties waar het Alfa-college deze opleidingen aanbiedt. In totaal namen ruim tweehonderd wedstrijdkandidaten hieraan deel. ongeveer vijfenzeventig zich hebben geplaatst voor de finale.

De kapsters en schoonheidsspecialisten moeten zich voor hun kap- en opmaakwerk door het thema laten inspireren. Voor zowel haar- als schoonheidsverzorging zijn er elk negen deskundige juryleden uit de schoonheids- en kappersbranche aanwezig. Zij beoordelen de resultaten van de kandidaten vooral op creativiteit en daarnaast op vakkundigheid. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het geheel er verzorgd uitziet. De prestaties tellen mee voor de opleidingsresultaten van deze deelnemers. De presentatie is in handen van Albert Kuipers, oud-docent Haarverzorging van het Alfa-college.

De finalisten spreiden hun creativiteit en kunnen ten toon op het gebied van: heren en dames knippen en föhnen, grimeren en make-up, creatief kapsel op model en presentatie van een artiest uit de seventies. Tussendoor is er een catwalkpresentatie met seventiesmodellen, een spetterende dansshow van de deelnemers van de opleidingen Sport & Bewegen en zijn er stands met diverse soorten accessoires en middelen voor haar- en schoonheidsverzorging. Rond 17.00 uur, na de tweede dansshow, is er een optreden van de soul- en funkband Shake Some Dust. Het repertoire met het accent op de jaren zeventig sluit helemaal aan bij het thema.